22 Ekim 2015 Perşembe

Rooibos Bitkisi Zayıflama Yardımcı Oluyor

Kullandığımız çoğu bitkisel diyet ürünü gibi Rooibos bitkisi de Güney Afrika topraklarından çıkma. Çin’in modern tıpta tek rakibi olan Güney Afrika’nın, kendi topraklarına özgü olan Rooibos bitkisi, orijinal ismi AspalathusLinearis olan 'kızıl çalı'dan elde edilmektedir. Türkiye'de çeşitli başka isimlerle de tanımlanmaktadır. Bir ihtimal pepper time biber hapının içerisindede bulunduğu söylenir. Bunlardan en bilinin bir tanesi kırmızı çay, diğeri ise kızıl çaydır.


Özellikle de kilo kaybı amacıyla kullanımı son zamanlarda oldukça yaygın olmaya başlamıştır. Gelin bu bitkiyi biraz daha yakından tanıyalım…
Rooibos, Kızıl çalı adı verilen bitki baklagiller ailesine ait bir bitkidir. Güney Afrika’nın en bilindik zayıflama çayları arasında yer alan bu çay, demlendiği zaman kırmızı bir renge bürünmektedir. Aynı çayın mineral açısından daha zengin olan bir de yeşil hali vardır. Bu, kızıl çayın okside edilmeden önceki üretilen halidir. Tat olarak ikisi arasında ufak bir değişiklik söz konusudur.

Kırmızı olanının tadı, yeşile nazaran daha tatlıdır diyebiliriz. Yeşil olanı ise daha fazla ot tadını andırmakta. Oksidan açısından son derece besleyici olan Rooibos, kafein içermez. Tanen oranları da son derece düşüktür. Günlük kullanımız açısından sakıncası olmayan Roobios, en besleyici zayıflama çayı olmasa da zayıflamada çözüm için ilk on listesinde bir yeri vardır diyebiliriz.

Çoğu zaman sinir yatıştırıcı etkisi amacıyla tercih edilmektedir. İnsanı gevşeten ve son derece rahatlatan bu çay, akşam tüketimleri için son derece uygundur. O kadar zararsız bir çaydır ki bebeklerin kolik tedavisi ve astım rahatsızlıkları için de dünya çapında kullanımı son derece yaygındır. Aynı zamanda gene bebeklerde sık sık rastlanan alerjilere ve sindirim problemlerine çözüm niyetiyle de kullanılmaktadır Rooibos çayı.

Bu mucizevi ilacın faydaları bu kadarla da sınırlı değil! Aynı zamanda kanser tedavisi amacıyla da çok sayıda insan bu Rooibos çayını kullanmakta. Kolesterol, cilt sağlığı, diş sağlığı gibi amaçlarla da tercih edilebilir bir bitkidir. Rooibos çayı,içeriğinde barındırdığı kalsiyum (100 mg’sinde 0,54 mg kadar) florid (100 ml’sinde 11 mg kadar) ve ayrıca manganez (100 ml’sinde 0,02 mg kadar) bulundurmakta. Bu da diş sağlığı açısından demir ve bakır minerali tedarikinden ötürü son derece etkili ve doğal bir ilaçtır.

Zayıflamaya yardımcı olarak bilinen bir çok zayıflama çayları: https://www.zayiflamahikayeleri.com/zayiflatan-bitkisel-caylar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder